De pukler løs: Tonstung hval skæres op

Dissekering af pukkelhval er gået i gang ved Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

Foto: Peter Broen <i>Foto: Peter Broen</i>

Foto: Peter Broen Foto: Peter Broen

HIRTSHALS:Adskillige hundrede mennesker havde fundet vej til pladsen ved Nordsøen Oceanarium, da eksperter onsdag ved 11-tiden tog fat på den store opgave med at skære en tonstung pukkelhval op for at finde ud af hvalens liv og levned.

Det beretter NORDJYSKEs mand på stedet, Claus Smidstrup.

- Der er en del forskere indenfor snorene, og så er der mødt flere hundrede interesserede op, og der kommer hele tiden flere til for at se hvalen blive i første omgang blive undersøgt udvendigt og derefter skåret op, fortæller Claus Smidstrup.

Hvalen blev landet mandag af fiskeskipper Troels Tvilling og hans to gaster i samarbejde med dykkere fra Nordsøen Oceanarium.

Undersøgelsen af pukkelhvalen har deltagelse af forskere fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, forskere fra Syddansk og Aarhus Universitet, en specialdyrlæge samt konservator fra Naturhistorisk Museum, Abdi Hedayat, der også deltog i dissekeringen af vågehvalerne, der skyllede op i henholdsvis Blokhus i oktober og i Hobro i december 2018.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nordsøen Oceanarium har kaldt undersøgelserne af hvalen for "en oplagt mulighed for at fortælle alle interesserede om hvalens biologi" og tilskuerne får ikke mindst lugtesansen stimuleret, når hvalen skæres op, lyder det.

Dissekeringen forventes at vare nogle timer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.