Poul fra Skagen raser i klit-sag: - Der er tale om magtmisbrug
Poul Jakobsen fra Skagen har tænkt sig at politianmelde Frederikshavn Kommunes kommunaldirektør, Michael Jentsch, hvis anlægsbevilling onsdag aften godkendes i byrådet. Og den bevilling godkendte et ikke enigt byråd.

Den fredede klit ved Vippefyret i Skagen blev fjernet natten til den 26. oktober sidste år. På aftenens byrådsmøde i Frederikshavn Kommune skulle en vigtig beslutning tages. Arkivfoto: Peter Broen Foto: Peter Broen
Opdateret klokken 20.05 efter byrådsmødet
SKAGEN:Ingeniør Poul Jakobsen fra Skagen vil ikke finde sig i, at skatteborgerne i Frederikshavn Kommune skal betale 500.000 kroner for at genetablere klitterne ved Sønderstrand i Skagen. Han truer med en politianmeldelse af kommunaldirektør, Michael Jentsch, såfremt bevillingen godkendes. Og blev den med et flertal, som dog Venstre ikke var en del af.
Det kan du læse mere om her:
Poul Jakobsens utilfredshed bunder først og fremmest i, at klitterne - ifølge ham selv - genetablerer sig selv som følge af naturens gang. Derudover er han uenig i kommunens vurdering om, at der forsvandt omkring 3000 kubikmeter sand fra klitterne i forbindelse med den meget omtalte hærværkssag i efteråret 2019.
Omfanget af sand er ifølge ham og to landinspektører nemlig noget mindre. Tilbage i juni kom to landinspektører, som blev ansat af forsvareren for en af de sigtede, nemlig frem til, at der blot blev flyttet 250 kubikmeter sand. Dermed ville regningen løbe op i 20.000 kroner frem for den påståede halve million.
- Der er tale om det, der hedder magtmisbrug. Der foreligger ikke en saglig begrundelse for det tal. Godkendes bevillingen, bliver der fulgt op på det i form af en politianmeldelse, siger Poul Jakobsen til NORDJYSKE.
- Man kan ikke bruge skatteborgernes penge på at indgå i en vild krig. Kommunens penge er også skatteborgernes penge, uddyber Poul Jakobsen i sin kommentar om, hvorfor han vil indgive en politianmeldelse.
Poul Jakobsen mener desuden, at sagens beviser fjernes, såfremt anlægsbevillingen godkendes, og det er blandt andet det, han nu opponerer imod.
Skomager, bliv ved din læst
Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen (S), minder om, at det nok er bedst at lade fagpersoner afgøre den slags.
- Jeg vil gerne advare politikere og borgere om at gøre sig kloge på noget, som fagfolk nu går i dybden med. Skomager, bliv ved din læst, er der vist et gammelt ordsprog, der hedder, siger hun.
- Jeg kan ikke forstå den kritik, Poul Jacobsen fremsætter. Det er ærgerligt, at vi i første omgang skal lægge penge ud til sådan noget hærværk her, for det er jo ikke et ønskværdigt scenarie for nogen som helst.
- Vi anslår, det koster 500.000 kroner, men rammen kan både blive mindre eller større, alt efter, hvor mange penge, der skal bruges.
SAGEN KORT
Natten til den 26. oktober sidste år blev der begået hærværk mod klitterne på Sønderstrand i Skagen. Det skete ved, at et endnu ikke fastlagt antal kubikmeter sand forsvandt i løbet af natten. Efterfølgende blev to personer sigtet.
I november sidste år skrev NORDJYSKE, at kommunen håbede at kunne gå i gang med genetableringen inden nytår. Det forhindrede en klagesag over kommunens vurdering af omfanget. Klagen blev afvist.
Frederikshavn Kommunes jurister foreslog at vente med at gå i gang med genetableringen af klitterne, så længe straffesagen mod de to sigtede endnu ikke havde fået en afslutning. Teknisk udvalg fulgte anbefalingen.
I juni skulle bevillingen drøftes på et byrådsmøde, men en endegyldig beslutning blev udskudt, da man ventede på oplysninger fra advokat og myndigheder.
Onsdag aften, 10 måneder efter hærværket fandt sted, drøftes bevillingen igen blandt byrådets 29 medlemmer. Der er endnu ikke fastsat nogen dato for, hvornår den igangværende straffesag mod de to sigtede begynder.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.