Frygt for drukneulykke i sø

Stor udrykning til sø i Himmerland. 18-årig var forsvundet

Familie og venner frygtede, at en 18-årig mand var druknet i Madum Sø, hvor det er populært at bade. Foto: Lars Pauli

Familie og venner frygtede, at en 18-årig mand var druknet i Madum Sø, hvor det er populært at bade. Foto: Lars Pauli

SKØRPING:En større udrykning blev sat i værk onsdag eftermiddag kl. 16, da familie til en 18-årig mand frygtede, at han var druknet i Madum Sø ved Rold Skov.

Den unge mand ville svømme over søen, men da familien ikke havde set den 18-årige efter en times tid, blev der slået alarm.

- Han ville svømme tværs over søen. Men den er rigtig bred, og vandet er meget koldt ude midt på søen, så det kan være en meget hård tur, siger indsatsleder Karsten Mouritsen fra beredskabet i Rebild Kommune.

Fem brandfolk fra beredskabet, en lægebil, en ambulance, en hundepatrulje og en almindelig politipatrulje samt dykkere fra Aalborg rykkede ud til Madum Sø, hvor den 18-åriges mor, bedstemor og bedstefar var ude af sig selv, fordi de var bange for, at den uge mand var druknet. Nogle af hans venner var også meget bekymrede.

Tilset i ambulancen

Heldigvis dukkede den 18-årig selv op.

En veninde til den 18-årige kom gående ved søen og fortalte beredskabet, at hun havde set ham på land.

Det viste sig at holde stik, og den 18-årige, som stammer fra lokalområdet, blev tilset i ambulancen, for det havde været en hård omgang at komme i land, forklarer indsatslederen.

Kunne ikke se svømmeren

Familie og venner kunne ikke se den 18-årige i vandet, fordi der i en del af søen er nogle siv, som han svømmede langs med, forklarer Karsten Mouritzen.

Han råder på det kraftigste folk til at lade være med at svømme tværs over søen, for der er længere end de fleste tror, og vandtemperaturen er meget lavere ude midt på søen, end den er tæt på land. Dertil kommer understrøm i søen.

- Hvis man endelig skal svømme over, bør man have følgeskab af en båd, siger Karsten Mouritsen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden