Held og hurtigt indsats reddede mand fra at drukne

Helikopter på øvelse pludselig med i stor redningsaktion ved Nibe Havn

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NIBE:Et formidabelt samarbejde mellem Søværnets Operative Kommando (SOK), Beredskabscenter Aalborg, Falck og politi men også først og fremmest held havde en afgørende rolle, da en mand torsdag middag blev reddet fra druknedøden i Limfjorden nær Nibe Havn.

Klokken 12.45 kommer anmeldelsen om, at en lystfisker er ved at drukne. Han er ude på Holmene i fjorden nord for Nibe Havn og er faldet i vandet et par gange med sine vaders, der er fulde af vand. Desuden står han i mudder og kan ikke selv komme fri.

Indsatsleder Søren Sundbøl rykker straks ud med mandskab fra beredskabet i Aalborg og alarmerer undervejs også de lokale folk på stationen i Nibe.

SOK på øvelse

- Fremme ved deres køretøj kan de, at SOK har en helikopter i luften, fortæller Søren Sundbøl.

Helikopteren er på øvelse et par kilometer fra ulykkesstedet og skal lige til at smide deres egen mand i vandet for at træne i at hente ham, da de bliver kontaktet af politiet.

- Via mobiltelefon får anmelderen så dirigeret helikopteren hen til den forulykkede. Manden bliver trukket fri og hevet med op i helikopteren, fortæller Søren Sundbøl.

Afkølet og forkommen

Han er fremme på havnen, ligesom ambulancer er på stedet, da den forkomne mand, der er sidst i halvtredserne, bliver bragt i havn og kørt på sygehuset, fordi han er afkølet og forkommen.

- Men han har været meget heldig. Når du har været i det seks til otte grader kolde vand to gange og ikke kan komme væk, så holder du ikke længe. Han var ved at drukne, men heldigvis var helikopteren i nærheden og gik straks fra øvelse til en skarp situation, fortæller Søren Sundbøl, der ikke lægger skjul på sin glæde over den succesfulde redningsaktion.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.