Langt færre i havsnød

Sidste sommer rykkede livreddere ud til 24 livstruende situationer ved danske badestrande. I år har der indtil nu kun været seks

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Det er blevet mere sikkert at bade ved de danske strande. Det viser tal fra TrygFonden, der fører statistik over livreddende aktioner ved havet.

Sidste sommer var der i alt 24 røde aktioner i Danmark, som livredderne kalder de livstruende situationer. I år har der kun været seks. Selvom badesæsonen ikke er helt slut, ligger det fast, at vi ikke kommer i nærheden af sidste års tal.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

To røde aktioner

I Nordjylland har der været to røde aktioner i løbet af sommeren.

En 25-årig mand, der druknede ved molen i Løkken, og en 60-årig kvindelig løber, der faldt om med hjertestop ved Tornby og fik førstehjælp af livreddere i nærheden.

De røde, livstruende aktioner dækker både over situationer med dødelig udgang og dem, hvor det har været tæt på, og livredderne for eksempel har fået genoplivet en person.

Bedre til at passe på

Det glæder Kystlivredningschef i TrygFonden, Erik Bech. Han kan sagtens selv se det besynderlige i, at det varme sommervejr i år har trukket ekstra mange mennesker til stranden, men alligevel har der været langt færre kritiske ulykker ved vandet.

Erik Bech mener dog, at en del af forklaringen skal findes hos livredderne, samt en forbedret sans for sikkerhed blandt de badende gæster.

- Dels er livredderne gode til at sørge for, at en situation ikke eskalerer, og så synes vi også at kunne se tendens til, at folk er blevet bedre til at passe på sig selv og andre, siger han.

Status quo for gult

TrygFonden fører også oversigt over, hvor mange gule aktioner - almindelig førstehjælp - som livredderne har været ude til.

De tal ligger på nogenlunde samme niveau som sidste år.

I badesæsonen 2013 har TrygFonden omkring 200 kystlivreddere tilknyttet de i alt 35 livredderposter langs de danske kyster.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.