Mindefond har uddelt julehilsner

Peter Munk Nielsen levede hele sit liv på sognefogedgården, der engang var en stor og flot gård. Den sidste ejer var ekstremt nøjsom, og det kommer hvert år ”værdigt trængende” til gode.Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Peter Munk Nielsen levede hele sit liv på sognefogedgården, der engang var en stor og flot gård. Den sidste ejer var ekstremt nøjsom, og det kommer hvert år ”værdigt trængende” til gode.Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:For 25. år i træk har bestyrelsen for Peter Munk Nielsens Mindefond sendt en hjælpende hånd - i form af en check - til 30 modtagere i Frederikshavn gamle kommune.

Selv om renteniveauet for tiden er historisk lavt, er der alligevel i år blevet 25.000 kroner til uddeling fra den mindefond, som Sognefogedgårdens afdøde ejer, Peter Munk Nielsen oprettede for at kunne række en hjælpende hånd til enlige mødre og værdigt trængende ældre borgere i Frederikshavn gamle kommune.

- Gennem de 25 år har vi kunnet uddele over 2 millioner kroner til rigtig mange modtagere, især enlige mødre - men nu også enlige fædre – pensionister og foreninger, som har søgt mindefonden om en hjælpende hånd, fortæller Jørgen Engelbreckt fra Mindefondens bestyrelse.

Fra store til små beløb

- Jeg husker et år - 1996 - hvor vi kunne uddele 214.500 kroner, men selv om vi i år ”kun” kan uddele 25.000 kroner, håber vi, at vi alligevel kan gøre nogle mennesker glade, som ellers har det svært især her op til jul, siger Jørgen Engelbreckt.

I øvrigt glæder bestyrelsen sig meget over, at Håndværkerforeningen og den nye støttegruppe nu gør en indsats for at bevare Peter Munk Nielsens fødehjem, Sognefogedgården for eftertiden, således at også nye generationer kan få lejlighed til at se – og tænke over – hvordan en mand ved nøjsomhed og næstekærlighed var i stand til at oprette en mindefond, som rigtig mange mennesker, der virkelig havde brug for det, siden har haft glæde af.

Også i de kommende år håber bestyrelsen, der ud over marketingchef Jørgen Engelbreckt, består af fuldmægtig Anny Hansen og cand.merc. Marianne Lessèl - at kunne række en hjælpende hånd til ”værdigt trængende” som Peter Munk Nielsen udtrykte det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.