Forventer drama ved konkurrencer på Mors: Nu skal fjordens guld fejres som aldrig før

I tre dage fejrer Danmarks Skaldyrshovedstad Limfjordens guld

Jesper Knudsen genvandt senest efter et vildt drama sin titel som Danmarks bedste østersåbner. Han kommer til Mors for at vinde igen. Arkivfoto: Peter Mørk

Jesper Knudsen genvandt senest efter et vildt drama sin titel som Danmarks bedste østersåbner. Han kommer til Mors for at vinde igen. Arkivfoto: Peter Mørk

MORS:Limfjordens guld - østers og muslinger - bliver fejret uden sidestykke, når Østers- & Muslingepremieren, der markerer starten på sæsonen, finder sted i weekenden 1. til 3. oktober i Nykøbing. Kokke og tjenere fra hele landet sætter kursen imod Limfjordsøen for at give publikum fantastiske oplevelser. Det skriver premieren selv i en pressemeddelelse.

Startskuddet lyder fredag eftermiddag, hvor Professor Ole G. Mouritsen og vinekspert René Langdahl Jørgensen vil gøre almindelige danskere klogere på, hvordan sammenhængen mellem østers og champagne egentligt er. Det sker på Steenbergs Hotel & Brasserie. Senere fredag aften er der Wine & Dine med stjernekokken Mette Dahlgaard fra Gemyse i Tivoli, der i samarbejde med den lokale gourmetkok Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro vil fremtrylle en eksklusiv menu baseret på østers, muslinger og lokale råvarer.

Lørdag afvikles selve Østers- & Muslingepremieren. Det er her startskuddet på den nye østers- og mulingesæson fejres i teltet på havnen med taler, landing af sæsonens første østers men også med masser af smagsprøver til publikum og officielle Danmarksmesterskaber.

- Der er igen i år lagt op til drama ved DM i Østersåbning, hvor sidste års vinder Jesper Knudsen, igen tørner sammen med sidste års to´er Henrik Axelsen, der tabte med et par tiendedele sekunder, fortæller Colin John Seymour Jr., der er direktør for Skaldyrshovedstaden, som sammen med Kokkeforeningen Danmark og Tjenerforeningen står bag arrangementet.

- Vi skal også finde landets bedste champagnesabler til DM i Champagnesabling, hvor den forsvarende vinder Charlotte Heiselberg gør klar til at forsvare titlen. Der er dog lagt i ovnen til spænding, fortæller Colin John Seymour Jr.

Der vil være mulighed for at købe masser af smagsprøver i form af østers og muslinger i forskellige afskygninger tilberedt af Steenbergs Hotel & Brasserie, Sallingsund Færgekro samt Vilsund Blue i samarbejde med Skaldyrsfestivalen.

Søndag afvikles DM i Østersgastronomi, hvor Kristoffer Ringsing (forsvarende Danmarksmester fra B-spis, Næstved), Michael Nørtoft (Michelin-restauranten Formel B, København), Brian Pedersen (Michelin-restauranten Kokkeriet, København), Mette Dahlgaard (Gemyse i Tivoli, København), Rasmus Bundgaard Nielsen (Dansk Gastronomisk Union og holdkaptajn for Cateringlandsholdet, der vandt OL Guld i Stuttgart i 2020), Benjamin Hylleberg (fra den nye højt roste NV Tasting på Nørre Vosborg i Vestjylland), Michael Grantland (Kommandobroen og Lille K i Hvide Sande) og Jakob Jensbye (tidligere Kokkelandsholdet og ejer af den roste Restaurant JA i Holstebro) skal dyste om titlen som Danmarksmester i Østersgastronomi.

- Herudover laver vi en unik Master Class for 12 personer med Stjernekokken Mads Battefeld, hvor deltagerne får en indføring i det japanske køkken. Mads er udlært som sushikok i Japan og har en dyb forståelse for denne fantastiske madkultur. Tidligere har han arbejdet som souschef på Henne Kirkeby Kro sammen med Paul Cunningham, men det var Fjernøsten der lokkede. I dag ejer og driver Mads Battefeld den mest velbesøgte og mest velanskrevne sushi restaurant i København, Sushi Anaba. Her er ultimativ fokus på råvarer og iscenesættelse. Restauranten er den eneste af sin kaliber og stil i Danmark, og det tætteste man kommer på en autentisk japansk oplevelse, påpeger Colin John Seymour Jr.

Han fortæller, at det er muligt at købe smagsprøver i forbindelse med arrangementet, og vil man sidde ned ved borde, kan man bestille billetter mv. og læse mere på www.skaldyrshovedstad.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.