Nationalparken er for alle

146 gående som rullende trodsede regnen, da der var WalknRoll fra De Sorte Huse

Pernille K. Damsgaardog Peter Mørk (foto)
Peter Sørensen, Knud Kristensen og Lone Mark klippede snoren til Danmarks første WalknRoll.
Natur 7. august 2017 16:29 - Opdateret 8. august 2017 12:41

AGGER: Når man sætter sig for at gøre noget i Agger - så bliver det til noget. Basta. Mandag eftermiddag var der for første gang i Danmark arrangeret WalknRoll, som er et motionsløb, hvor det ikke handler om at komme først over målstregen, men hvor samværet med andre - uanset om man er handicappet eller ej - er i højsædet.

- Dukker der bare 100 deltagere op, vil det være over al forventning, sagde Lone Mark en times tid inden løbet begyndte fra De Sorte Huse.

Hun er sammen med broderen Knud Kristensen og Peter Sørensen primus motor for løbet. Det endte med, at 146 trodsede regnen for at drage ud på de tre forskellige ruter i Nationalparken. Ruterne var på halvanden, tre og fem kilometer, og allerede nu vil Lone Mark fastslå, at der ikke bliver tale om en enlig svale.

- Vi holder løbet igen i til næste år, sagde Lone Mark i velkomsttalen, inden hun sendte motionisterne ud på ruterne.

Konceptet er en pendant til Ladywalk, som trækker tusinder til naturområdet ved Agger, men det ligger ikke i det koncept, at integrere kortere ruter.

- Derfor laver vi det her, som vil give alle uanset handicap, muligheden for at gå eller rulle en tur i naturen, sagde Lone Mark.

Næste år afholdes løbet 3. september.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...