Sådan undgår du havets fælder

Nu starter badesæsonen, og kystlivredderne går en travl tid i møde

Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Foto: Peter Broen Peter Broen

NORDJYLLAND:På trods af at sommervejret har ladet vente på sig, har kystlivreddere fra TrygFonden allerede deltaget i fem aktioner ved de danske strande, hvor der har været liv på spil.

Ingen af de livreddende aktioner har været i Nordjylland, men tirsdag blev der slået alarm i Løkken, da en syv-årig tysk dreng forsvandt i bølgerne. Han kom dog selv ind til land, før beredskabet nåede frem.
Så heldigt går det desværre ikke hver gang, og kystlivredderne regner med at få alvorligt travlt i denne uge, hvor sommeren ser ud til endelig at vise sig.
Derfor er det også væsentligt, at man følger de fem baderåd, når man tager til stranden:

1. Lær at svømme

Hvis du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne.

2. Gå aldrig alene i vandet

Det giver større sikkerhed, når I er flere, så I kan holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle.
3. Læs vinden og vandet
Hold øje med strømforholdene og vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr og gummibåde til havs, og ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller.

4. Lær stranden at kende

Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet, og læs altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne

Hold dig tæt ved badende børn, så du hurtigt kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv børn, der svømmer godt i en svømmehal, kan nemt blive overrasket i havet. Sørg for ikke at blive distraheret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden