Strandene lokker - livredderne tager hjem

Det varme vejr trækker nordjyderne til strandene, men fremover skal man være ekstra påpasselig

Fra lørdag aften vil man ikke længere kunne finde de bolsjestribede livreddertårne på de nordjyske strande. Arkivfoto: Kurt Bering

Fra lørdag aften vil man ikke længere kunne finde de bolsjestribede livreddertårne på de nordjyske strande. Arkivfoto: Kurt Bering

NORDJYLLAND:Det har været lummert i Nordjylland de seneste dage, og weekenden ser også ud til byde på varmt og solrigt vejr, hvilket måske kan friste mange nordjyder til at tage en tur på stranden, men så skal man tænke sig ekstra godt om.

- Vores livreddere er på vej tilbage til deres civile liv, hvor der venter studier, ferie og arbejde. Deres engagement ved os i denne sæson slutter lørdag aften, og det er desværre ikke muligt at forlænge, siger René Højer, der er områdechef for sikkerhed i TrygFonden, der har livreddere på strandene i Blokhus, Løkken, Tornby samt Palmestranden i Frederikshavn.

Søndag vil der altså ikke længere være livreddere på de nordjyske strande, og det samme gør sig gældende i resten af landet.

Sund fornuft og baderåd

TrygFondens livreddere har i alt 34 livredderposter langs de danske kyster, hvor omkring 200 kystlivreddere passer på badegæsterne, og der er altså mange strande, der er ubevogtede. Derfor bekymrer det heller ikke folkene i TrygFonden, at det gode vejr tilsyneladende fortsætter, selvom livredderne tager hjem.

- Livreddersæsonen er begrænset til højsæsonen, og der bliver også badet udenfor sæsonen, og så må man jo bruge sin sunde fornuft og de fem baderåd, som man kan få genopfrisket på www.respektforvand.dk, siger René Højer.

I fremtiden vil TrygFonden fortsat følge den nuværende praksis, hvor livreddernes sæson placeres tæt op af skolernes sommerferie.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden