Taxichauffør reddede fisker fra at drukne

Johnny Holm kastede et hastigt blik i bakspejlet og reddede en fiskers liv

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HANSTHOLM:Egentlig var der lagt op til en vagt som de fleste, da taxichauffør Johnny Holm, 50 år, satte sig bag rattet i sin vogn hos Falke Taxi i Hanstholm fredag 14. december. Det var julefrokosttid, vejret stod på både sne og fygning hen over aftenen og natten til lørdag, hvor Johnny Holm fik rollen som redningsmanden, der reddede en fisker fra at drukne.

Men køres skulle der, vejret til trods, selv om Johnny Holm på et tidspunkt blev enig med sig selv om, at det nok var smart at blive i Hanstholm frem for at løbe risikoen for at ende i en snedrive et sted mellem Thisted og Hanstholm, hvor snefygning gjorde kørslen stadig vanskeligere.

Sidst på aftenen fredag gik turen til Hanstholm Havn. Et selskab havde været til julefrokost på en af havnens virksomheder, og nogen ville slutte af med et besøg på et af byens værtshuse. Johnny Holm klarede køreturen og det var også ham, der fik turen, da to af dem hen ad klokken et skulle hjem. En til Nors, en anden skulle ned på havnen, hvor han ville overnatte på sit skib.

Ved det, der kort efter skulle vise sig at være et usandsynligt lykketræf valgte Johnny Holm at køre på havnen som første stop på pier 6 ved bassin seks, hvor båden lå.

Det blæste og sneen føg, men Johnny Holm lagde også mærke til, at vandstanden i havnen var usædvanlig lav.

- Vi kom ned på havnen, makkeren sagde ”Vi sætter ham af her” - og det gjorde vi så, siger Johnny Holm, som i situationen gjorde, som det er fast praksis hos Falke Taxi, når passagerer sættes af ved deres skibe. Han kastede et blik i bakspejlet for at tjekke, om passageren var kommet vel ombord.

Bortset fra sneen var der intet at se. Johnny Holm sprang ned på skibet og kiggede i vandet mellem kaj og skibsside. I første omgang så han intet, men fik så øje på en hånd, der stak op af vandet. Han greb den, trak til og fik trukket så meget, at fiskerens hoved kom op af vandet. Til alt held lå båden tæt på en lygtestander, så der var en smule lys.

- Jeg kunne ikke gøre mere. Det var en stor mand. 110 kilo, så jeg skreg til makkeren i bilen, at han skulle komme til hjælp, siger Johnny Holm om den hjælp, han havde været afskåret fra, hvis Nors var valgt som første stop.

Med stor besvær fik de manden op af vandet og vel omborg på skibet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden