The Bay watch

Strandlivet i The Bay er sikkert takket være livredderne fra TrygFonden, som holder øje med gæster og giver gode råd med på vejen

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BLOKHUS:En strid vind står ind fra vest. Bølgerne rejser sig i 1. sals højde ude ved revlerne. Klokken er elleve. En gul jeep kommer rullende. Livredder står der på siden. Dagens helte er Simon Sønderup, Johanne Tarpgaard og Line Møller Pedersen. De stiller de rød/gule flag op i strandkanten med cirka 200 meters afstand, som markerer, at her inden for holder livredderne øje med gæsterne.

Skiltet ved tårnet bliver også lige opdateret med temperatur og sekundmeter. 19 grader i luften, 18 grader i vandet, 12 meter/sekund.

- Det blæser lidt i dag. Det kan godt gøre det svært, hvis vi skal lave en redningsaktion, siger Simon Sønderup.

Han oplyser, at på dage som i dag, bør man ikke gå længere ud end til første revle, godt 50 meter ude. Det er der heller ingen, der gør.

Livredderne kommer

En flok på fem-syv personer har ventet på livredderne og skynder sig nu ud i vandet, nogle for at soppe, andre for at svømme og en lille purk for at bygge et sandslot, der dog hele tiden bliver skyllet væk. Men han starter ufortrødent forfra igen, igen og igen.

Det samme gør livredderne. De møder hver dag fra 11 til 19 frem til midten af august for at passe på de badende, uddele foldere, og give gode råd om badesikkerhed ... og andre ting:

- Ursäkta, men for man köra hela vägen till Løkken härifrån?, spørger en mand iført blå poloshirt.

- Ja, det kan man godt. Det er kun, hvis der er højvande, det ikke kan lade sig gøre, svarer Johanne Tarpgaard.

Kort efter kommer en herre forbi med et biologisk spørgsmål.

- Skummet ser meget brunt ud. Er det normalt?, spørger en ældre herre og skæver lidt ængsteligt mod havskummet på stranden.

- Ja, det er ganske normalt. Sådan så det også ud sidst, jeg var her i hvert fald, svarer Johanne Tarpgaard venligt manden. Hun er vant til at svare på lidt af hvert:

- Der kommer mange hver dag for at spørge os om noget, der egentlig ikke har med badesikkerhed at gøre. Man kan næsten sige, vi udgør et turistkontor på stranden, siger Simon Sønderup med et stort smil. De andre to nikker.

Alle livreddere kan yde såvel hjertemassage som akut førstehjælp ved lettere tilskadekomster, som eksempelvis hvis man træder på en fjæsing eller bliver brændt af en brandmand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.