Danmark

Ups! DR beklager forkert navn på forsvarsminister

Danmarks Radio beklager, at man fik navnet på den nye forsvarsminister galt i halsen

Venstres Jacob Jensen afløser Carl Holst som forsvarsminister, erfarede DR. Men den holdt ikke. Foto: Scanpix (arkiv)

Venstres Jacob Jensen afløser Carl Holst som forsvarsminister, erfarede DR. Men den holdt ikke. Foto: Scanpix (arkiv)

DANMARK:Danmarks Radio beklager, at man udnævnte Venstres finansordfører, Jacob Jensen, til landets nye forsvarsminister og afløser for Carl Holst.

Det viste sig at blive Venstres - i øvrigt forhenværende - finansordfører Peter Christensen, der indtager forsvarsministeriet som minister.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde holdt kortene tæt til kroppen, når det gjaldt udnævnelsen af Peter Christensen.

Men i minutterne før, at Peter Christensen blev udnævnt officielt, kunne DR ”erfare” at Jacob Jensen var ny minister.

- Det er dybt beklageligt, at vi viderebringer forkerte informationer. Vi rettede det naturligvis, så snart vi blev opmærksomme på fejlen. Vi troede, at vi stod på fast grund, men vi måtte hurtigt erkende, at det gjorde vi ikke. Og det er bestemt ikke godt nok, udtaler indholdschef i DR Nyheder, Sandy French på dr.dk.

- Vi bestræber os på at være yderst varsomme med at bringe det, man kalder ”erfarer-historier”. Men i det her tilfælde må vi konstatere, at vores forholdsregler og efterprøvning ikke var tilstrækkelige, lyder det.

- Vi beklager overfor alle vores brugere, der har fået forkerte oplysninger og overfor Jacob Jensen, som vi fejlagtigt fik udnævnt som ny forsvarsminister. Selvfølgelig også overfor den kommende forsvarsminister Peter Christensen, siger hun.

Som så ofte med lignende ”erfarer-historier” før røg historien på det sociale medie Twitter først. Også her har DR beklaget det forkerte navn, hvilket kort efter fik Jacob Jensen til at svare:

- Helt ok ... selv jeg var overrasket over den melding.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst