Opgør mod skrotbiler: Kommune overvejer retssag mod omstridt autoforhandler

Teknisk udvalg skal have notat inden næste møde for at se, hvad Vesthimmerlands Kommune kan stille op for autoforhandler Kenneth Haastrup

Lasse Damsgaard
Politiet har flere gange været sat ind mod Kenneth Haastrup, når han har været på kant med loven. Billedet her er fra 2012. Arkivfoto: Grete Dahl
Aggersund 15. maj 2018 11:10 - Opdateret 15. maj 2018 13:07

AGGERSUND: - Vi skal bruge et notat, som fortæller os om vores muligheder og risici i forbindelse med en mulig retssag. Det notat udarbejder forvaltningen frem til vores næste møde mandag 4. juni.

Sådan lyder det fra formanden for Vesthimmerlands Kommunes udvalg for teknik og miljø, socialdemokraten Uffe Bro, efter udvalget mandag drøftede, hvad der kan stilles op mod roderi på flere grunde i Aggersund som den omdiskuterede autohandler Kenneth Haastrup står bag.

Udover sit autoværksted, hvor bilerne hober sig op, er der også andre grunde i byen som familien Haastrup ejer og som bruges til oplagsplads.

Det har fået Aggersund-borgerne op i det røde felt - senest blev sagen drøftet på en yderst velbesøgt generalforsamling i borgerforeningen i Aggersund.

Problemerne med den omstridte autohandel har efterhånden stået på i mange år, men hver gang kommunen har forsøgt at gøre noget, så er problemerne bare poppet op igen.

For nylig åbnede Venstres retsordfører på Christiansborg, Preben Bang Henriksen, derfor op for, at kommunen kan benytte sig af Byggelovens paragraf 14 for at få skovlen under Kenneth Haastrup.

Tvivler på Byggeloven

- Umiddelbart tvivler forvaltningen på, at vi kan bruge Byggeloven i den her sag - og det gør jeg sådan set også, siger Uffe Bro, der udover at være udvalgsformand også er advokat.

- Inden vi måtte begive os ud i en dyr retssag og bruge skattekroner mod Kenneth Haastrup skal der naturligvis på forhånd være styr på, hvordan kommunen står. Derfor skal vi have notatet, siger Uffe Bro.

Han fortæller, at det nu også vil blive undersøgt, hvad "andre myndigheder" i denne omgang kan gøre.

Hvad "andre myndigheder" er, vil Uffe Bro dog ikke uddybe.

- Der er jo ikke nogen grund til, at Kenneth Haastrup i avisen kan læse om de tiltag, der evt. kan sættes i spil, siger udvalgsformanden.

NORDJYSKE har tidligere skrevet følgende artikler om sagen:

Vrede over skrotbiler: - Jeg forstår ikke, at vi skal leve med det svineri- Jeg er da bare så fløjtende ligegladAktionsgruppe vil jagte udskældt bilhandlerLokalpolitikere magtesløse overfor omstridt autoforhandlerTre ministre skal kigge på sag om gamle skrotbiler fra Aggersund

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...