Tre socialdemokrater har allerede meldt deres kandidatur, men rådmanden lader vente på sig

Har ikke besluttet sig endnu

Ved seneste kommunalvalg i 2021 fik Nuuradiin S. Hussein (S) næstflest stemmer blandt socialdemokraterne. Siden har han haft posten som rådmand for job- og velfærdsforvaltningen. <i>Arkivfoto: Lars Pauli</i>

Ved seneste kommunalvalg i 2021 fik Nuuradiin S. Hussein (S) næstflest stemmer blandt socialdemokraterne. Siden har han haft posten som rådmand for job- og velfærdsforvaltningen. Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:Umiddelbart skulle man tro, den lå lige til højrebenet.

Nuuradiin S. Hussein (S) er rådmand for en af de helt centrale forvaltninger, blandt socialdemokraterne fik hans næstflest stemmer ved seneste valg, og tidligere har han både fungeret som viceborgmester og gruppeformand.

Alligevel har han endnu ikke meldt ud, hvorvidt han går efter at blive Aalborgs kommende borgmester – også selvom flere partikammerater allerede har meldt ud, at de både har stillerne og går efter posten.

I stedet har rådmanden valgt at gå i tænkeboks.

- Jeg synes ikke, der er nogen grund til at skynde sig. Der er ikke meldt nogen deadline ud for, hvornår man senest skal melde sig, forklarer han.

- Jeg føler, at jeg kan, med den erfaring jeg har, og de tillidsposter jeg har haft. Jeg føler også partiet står et sted i dag, hvor der virkelig er behov for, at der kommer en med erfaring, der kan udvikle både partiet og kommunen, siger Nuuradiin S. Hussein. <i>Arkivfoto: Lars Pauli</i>

- Jeg føler, at jeg kan, med den erfaring jeg har, og de tillidsposter jeg har haft. Jeg føler også partiet står et sted i dag, hvor der virkelig er behov for, at der kommer en med erfaring, der kan udvikle både partiet og kommunen, siger Nuuradiin S. Hussein. Arkivfoto: Lars Pauli

Stor beslutning

Nuuradiin S. Hussein vil nu bruge påskeferien på at tænke over, hvorvidt han vil gå efter at få borgmesterposten, der bliver ledig 1. august.

For selvom han mener, han har erfaringen og gennemslagskraften til at være borgmester, er det ikke nogen nem beslutning.

- Jeg mener, der er rigtig mange gode og positive ting forbundet med at være borgmester, men der er også nogle ting, der gør, at jeg mener, man bør mærke godt efter, om det er det, man gerne vil.

- Det er et meget krævende job, hvor du skal være til rådighed 24/7. Det er et job, der kræver rigtig meget af en selv som menneske, og man bliver også en mere offentlig person, end man er som rådmand. Der kommer enormt meget fokus på ens gøren og laden, men man får den fornemmeste post i lokalpolitik.

Indtil videre har byrådsmedlemmerne Lasse Frimand Jensen og Lisbeth Lauritsen samt folketingspolitikeren Flemming Møller Mortensen meldt sig som kandidater til posten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.