Magtfuld formand erkender: Helgstrand fortalte ikke sandheden

Men både formanden og Andreas Helgstrand mørklægger forlig

Andreas Helgstrand er ramt af hårde anklager om snyd i forbindelse med flere hestehandler. <i>Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Andreas Helgstrand er ramt af hårde anklager om snyd i forbindelse med flere hestehandler. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

NORDJYLLAND:En hestehandel i januar 2021 med Andreas Helgstrand har lagt pres på formanden for Dansk Varmblod, Jan Pedersen, efter at toprytteren Daniel Bachmann Andersen gik ud og anklagede hestemilliardæren for snyd. 

Jan Pedersen blev nemlig, ifølge Daniel Bachmann Andersen, vildledt, da han solgte sin halvdel af hesten Gaston, som blev solgt videre til den danske dressurstjerne for over det dobbelte af, hvad Jan Pedersen netop havde fået.

Da Jan Pedersen blev konfronteret med oplysningerne af Nordjyske, var han meget fåmælt og sagde, at det var "privat", og at han og Andreas Helgstrand havde "fundet ud af det" for længe siden.

Andreas Helgstrand med hest

Urent trav

Andreas Helgstrand har på få år opbygget et af verdens største salgshuse for dressurheste. Nordjyske går i en række artikler bag facaden i hestemilliardærens forretning.

Han har afvist at stille op til et nyt interview, men i en sms-korrespondance med Nordjyske erkender han nu, at Andreas Helgstrand ikke fortalte sandheden i januar 2021.

- Det, jeg fik oplyst af Helgstrand i forbindelse med salget til Bachmann, stemmer ikke overens med kontrakten mellem Helgstrand og Bachmann, skriver Jan Pedersen. 

Daniel Bachmann Andersen skabte tidligere på ugen rystelser i hesteverdenen med sine anklager om, at Andreas Helgstrand havde snydt Jan Pedersen, der udover at være formand for Dansk Varmblod også sidder i toppen af den internationale avlsorganisation World Breeding Federation for Sport Horses. 

Privat handel

Det skete efter, at han var blevet bekymret for sin egen handel med Helgstrand, efter at han havde læst en række artikler i Nordjyske om Helgstrands handelsmetoder.

Ifølge rytteren, der aktuelt ligger nummer 20 på verdensranglisten, sagde Andreas Helgstrand til Jan Pedersen, at han havde solgt hele hesten for 500.000 kroner, hvorfor der var 250.000 tilbage til Jan Pedersen. 

icon

- Det er helt urimeligt at påstå, at jeg holder hånden over Andreas. Jeg vil påstå det modsatte.

Jan Pedersen

Men ifølge Daniel Bachmann Andersen beholdt Andreas Helgstrand i stedet sin egen andel af hesten og solgte den anden videre til ham for 560.000 kroner. Dermed har han, ifølge toprytteren, stukket over en kvart million kroner i lommen, som Jan Pedersen skulle have haft.

Daniel Bachmann Andersen beskylder Andreas Helgstrand for snyd i hestehandel. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Daniel Bachmann Andersen beskylder Andreas Helgstrand for snyd i hestehandel. Foto: Lars Pauli

Oplysningerne i sagen er hverken bestridt af Jan Pedersen eller Andreas Helgstrand. 

De er i sidste uge nået frem til en løsning på konflikten, men ingen af parterne vil fortælle, hvilken aftale, de har indgået.

- Vi kan bekræfte Jans udsagn om, at alle uklarheder er ryddet af vejen. Derudover vil vi heller ikke kommentere på private forhold om vores aftale, skriver Andreas Helgstrand i en mail til Nordjyske.

Jan Pedersen holder også fast i, at det er en privat handel, selvom han repræsenterer de danske hesteavlere. 

- Jeg er dybt overrasket over, at jeg pludselig er blevet gidsel i en sag, der fra min side er kørt helt legalt og efter bogen. 

Han afviser, at han dækker over Andreas Helgstrand. 

- Det er helt urimeligt at påstå, at jeg holder hånden over Andreas. Jeg vil påstå det modsatte. 

Det er ikke første gang, at de to topfolk i branchen Andreas Helgstrand og Jan Pedersen føler hinanden på tænderne.

Sidste forår udsendte Helgstrand Dressage en lang pressemeddelelse, hvor de slog hårdt tilbage, efter at Jan Pedersen ifølge salgsstalden havde beskyldt dem for "gennem trusler om boykot" at ville "sætte dagsordenen inden for Dansk Varmblod".

Ifølge Nordjyskes oplysninger skulle luften mellem de to nu være køligere end nogensinde. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.